Airless schilderwerken

  • Airless is een innovatieve techniek die een nieuwe norm zet voor schilderwerk.
    Airless is een innovatieve techniek die een nieuwe norm zet voor schilderwerk.

Wat is airless schilderen?

Airless schilderwerk, ook wel spray painting of spuitwerken genoemd, is een innovatieve methode om muren en plafonds strak in de verf te zetten. Airless schilderen zorgt niet enkel voor een ultra-egale verflaag, het gaat ook tot 3 keer sneller dan het traditionele verven met rol en borstel. Het zet dus een nieuwe norm voor schilderwerken.

Airless schilderen: hoe werkt het?

Bij airless schilderen wordt de verf onder druk verneveld zonder toevoeging van lucht. Hiervoor wordt een hightech spuitmachine gebruikt. Dankzij de enorme dekkracht worden muren en plafonds veel sneller in de verf gezet dan bij traditioneel schilderwerk. Het eindresultaat is perfect bovendien veel egaler. Want rolstructuren, aanzetten of strepen zijn met deze techniek voltooid verleden tijd.

Airless schilderen door STRAC

Airless schilderwerk: onze werkwijze

Inpakken en afplakken

Bij airless spuiten is een goeie voorbereiding het halve werk. Meubilair, vloeren, en niet te schilderen stukken worden vakkundig afgedekt, ingepakt en afgeplakt. We zorgen dat niks over het hoofd wordt gezien. 

We zetten je woning in de verf

Na de voorbereiding schakelen we een paar versnellingen hoger. Eens de spuitmachine gebruiksklaar is, zetten we alles in de verf. Muren, plafonds, deuren, houtwerk, … Afhankelijk van het kleurenpalet werken we in meerdere stappen.

Traditioneel schilderwerk

Hanteert Strac dan nooit de klassieke kwast of de verfrol? Tuurlijk wel. We beheersen niet enkel de spuittechniek, maar ook de klassieke borstel- en roltechniek als geen ander. Op complexere oppervlakken of in benepen ruimtes zetten we de puntjes op de i met kwast en rol.

Traditioneel schilderwerk is een stuk arbeidsintensiever dan airless schilderwerk. Maar het blijft een techniek die je moet beheersen. Want complexe oppervlakken of benepen ruimtes vragen soms een manuele aanpak.